PENGUMUMAN

1) KEPUTUSAN PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB TELAH DIUMUMKAN PADA 24 FEBRUARI 2014. TAHNIAH PADA PEMENANG!!


2) NANTIKAN PRODUK TERBARU DI BLOG PCB YANG BAKAL MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA!!

Friday, April 29, 2011

TIPS UNTUK DAPATKAN BAYI PEREMPUAN


kita boleh tentukan jantina anak yang bakal lahir itu adalah lelaki @ wanita.dunia sudah moden.dunia sudah maju.apa pon boleh buat.


jangan percaya bulat-bulat.ini hanyalah kajian.yang lebih mengetahui Allah SWT.yang merancang dan berikhtiar adalah kita.








Tips untuk mendapatkan bayi perempuan :


1. Berdoa sebelum bersama dengan niat usaha untuk mendapatkan bayi perempuan.


2. Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dari kiraan hari pertama) 


Kenapa dalam waktu subur isteri sahaja?
Sebab suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.


3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dapat diseimbangkan; Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dari sperma suami)


4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)


5. Berdoa.



Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dalam proses pembentukan janin): 

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (janganlah selalu)
Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan : 

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf untuk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam untuk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dengan bayi dalam kandungan dengan memanggilnya dengan nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)
Fizikal ibu yang mengandungkan bayi perempuan - perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.





untuk edisi bayi lelaki,next entri ye.




credit to : Tip Tip untuk semua

14 comments :

y u y u Z u l a i k h a said...

pal cek biola!! doa la yuyu kawen cepattt! sobbsobbb!

eyjalukman said...

amboi . haha
bgos entry ni . lau yg tk dpt2 anak ?

DiyanaMukhtar said...

nak baby boy! :)

whitecappuccino said...

tanya akak..akak ada 4 pompuan 1 lelaki hehe..

Rozuan Ismail said...

@y u y u Z u l a i k h a

kau bagi lah yuyu kawen cepat!!huhu

Rozuan Ismail said...

@eyjalukman

yang tu kena mintak doa byk2 kt..bawak bersabar

Rozuan Ismail said...

@DiyanaMukhtar

cuba tanya farid..hehe

FahmiE said...

usaha tangga kejayaan..yg selebihnya dr NYA..

Mohd Ridhuan said...

nice sharing....
ehhehhehe...
tips pabila dah kahwin nanti...
hehehheh

Henry Zackery said...

tips ke-3 best :)

Payudara Kecil ?? Aku Boleh Tolong Besarkan

Khairul Anuar ( K.A ) said...

mcm pengalaman je bro...dah kawin ke..huhu

J.Syazwana said...

gambar baby tuh comel.
hehehe

Fadzli Amir said...

Thanks Bro..aku dah ada 3 hero...nak carik girgirl pulak...heheheh

Anonymous said...

sya akn mcuba.mudahan dpt ank pmpuan..doakn ye.mgharap sgt da ni