PENGUMUMAN

1) KEPUTUSAN PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB TELAH DIUMUMKAN PADA 24 FEBRUARI 2014. TAHNIAH PADA PEMENANG!!


2) NANTIKAN PRODUK TERBARU DI BLOG PCB YANG BAKAL MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA!!

Sunday, May 8, 2011

FENOMENA TANGAN KE BAHU MATA PANDANG ATAS


korang dapat bayangkan tak macam mana tuh
cuba korang try buat
muka-mula letak tangan ke bahu.
kemudian mata pandang atas
tak menjadi?
bend sikit badan tuh biar nampak gedik.
serius menjadi.cool.

ok semua.
korang nak tahu,fenomena ini melanda banyak orang dah
kadang-kadang lawak.kadang-kadang cool
haha.perbuatan spontan ni jugaklah bikin orang bengang.

jom kita terjah cerita di bawah.
Abu tanya pada kawannya,uols,I hensem tak?

diorang jawab "Hensem!!" sambil..

abu pon pergi tanya Si Zizan Raja lawak tuh,kawan baik la katakan.
"Zizan,Abu hensem tak?"
 Zizan jawab, "Hensem!!" sambil..


si abu merajuklah ye.
lalu membawa diri seorang diri.

kemudian dia tanya lagi sepasang couple.
awak,awak..saya hensem tak.diorang jawab "hensem sangat!!"
sambil..


Si Abu merasa sangat tertekan 
sebab semua orang buat signal sama.
Apa sebenarnya signal tangan ke bahu mata pandang atas? 
sebenarnya itu signal menyindir.

lalu,Abu bertanya pada seorang budak.
mungkin budak itu jujur menjawab.
"adik comel,abang hensem tak"
adik comel itu memandang..
pandang lama-lama..
abu perasan dalam hati.mesti aku betul-betul hensem..
Adik tu jawab dengan sepantas kilat..
"abg hensem.."
dan tidak!! sambil..
 siap jelir lidah lagi.
haha.sentap mak,nyah!

kah kah..apa sudah jadi.
macam fenomena baru dah. 
 adakah korang pon dah terkena.hehe.
 

48 comments :

senyumSOYA said...

hik3~

mata pndang atas!! hahahaha

Diya Edhayaa said...

hahaha.. sy da bwk fenomena ni gn mmbe2 clz.. bley plak dorg ikot..

alien said...

ni semua afdlin shauki punya hal
kui3

miss flora said...

cool!!
pasni nak buat gak la..

http://day-an-i.blogspot.com

= d = said...

hahhaha..
x tahu plak ade style cam nie.. tangan ke bahu, mata pandang atas..
:)

azalia hjsalleh said...

haha lawak sumpah lawak !!

Mah@mahu said...

Fenomena baru ni melanda negara sekrang aduh bahaya rupanya virus ni hehehehe

Rozuan Ismail said...

@senyumSOYA

jangan lupa tangan ke dada taw.

Rozuan Ismail said...

@Diya Edhayaa

haha..dah jadi tabiat agaknya.

Rozuan Ismail said...

@alien

afdlin shauki ke yg start awal2

Rozuan Ismail said...

@miss flora

jgn2..bukan pak cek yang ajar.

Rozuan Ismail said...

@= d =

dah lama dah ada style ni

Rozuan Ismail said...

@azalia hjsalleh

kah-kah dari kecik sampai ke besar lawak.huhu

Rozuan Ismail said...

@Mah@mahu

haha.virus ni tak pe.ok je.dia tak kacau.

Cikgu Fikri said...

hahaahhahahah..
tau xxpew..
kwn2 aku ramai suka buat mcm tu..
afdlin shauki kalau buat memang comel :)

amna said...

comel lah. hihihi ~ aaww nyah..

yaya said...

ishh nmpaknya yaya p0m nk ikot la
mcm co0l je pose cenggitu

adan said...

serius baru tahu pasal ni..

zacky ~786~ said...

hahahaaa~ bru den tahu.. waa nk tiru laa gaya n aksi nie.. hehe

darkbatman said...

hahaha.. bru ku tauu!

ayied farid said...

hahahaha...kelakar la post wan ni..haha

Rozuan Ismail said...

@Cikgu Fikri

haha..habis berjangkit 1 malaysia

Rozuan Ismail said...

@amna

kan nyah.comel je

Rozuan Ismail said...

@yaya

memang cool.sambil menyindir.

Rozuan Ismail said...

@adan

lepas ni boleh try la

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~

jgn zacky.burok,nanti nmirmo marah

Rozuan Ismail said...

@darkbatman

oo yeah.darkbatman reply post aku..TQ..my feveret blogger

Rozuan Ismail said...

@ayied farid

haha.kelakar ke?(sambil tangan ke bahu dan mata pandang atas)

apik pehe said...

hehe..ni gara2 terpengaruh citer oh yeah la ni

b a m b a m ' s said...

kannn! anak buah CB pon sama..hampeh betol..

achik chantek lar!!

*tangan ke bahu mata ke atas*

hahahaha

asmida said...

salam wan...hahhahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rasa nk gelak je..dh tgk yg zizan ngan nabil tu kt video lawak gler...kitaorg adik beradik kt umah terasa nk gedikss je wt la camni..hehe..

whitecappuccino said...

lawak jugak ni hehe

whitecappuccino said...

lawak jugak ni hehe

Rozuan Ismail said...

@apik pehe

haha..kuat betul pengaruh o yeah ni ye

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s

kan cb,rasa cam nak pukul je diorang tuh.menyindir sgt.

Rozuan Ismail said...

@asmida

haha.gedik je.ajak zairil sekali.hoho

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino

serius lawak.cool.

cik azeya said...

hahaha. ha ah. sekarang lawak lah benda ni. walaupun kdg2 macam annoying, tapi ttp nak sebut jugak. hehe.

CWL wanie LovelA said...

hehehhe..ketawa sopan

Rozuan Ismail said...

@cik azeya

lantaklah annoying ke x.yg penting cool.huhu

Rozuan Ismail said...

@CWL wanie LovelA

sopanlah sgt.hehe

hazirahmahadzir said...

terbaekkk! :p

Rozuan Ismail said...

@hazirahmahadzir

=)

Achahani said...

Kahkah,

apakah semua ni. tu gaya mcm pondan je. hahahhahahahha..

tapi mmg kelakar la!

Rozuan Ismail said...

@Achahani

ini namanya gedik akak.huhu

alien said...

permulaan dari mana tu idak la saya tau
tapi setau saya dipopularkan oleh Afdlin dalam 'Oh.Yeah' dia jadi Prof. Sentap Mak Nak

Rozuan Ismail said...

@alien

haah.afdlin yang mulakan.

Mohammad Nor Rafiq Rozimi said...

Assalamualaikum, nak tanye ni, saye x faham ape maksud "tangan kebahu, mata di atas". Please let me know>>>