Monday, July 4, 2011

HOBI MAK | BELI DAN SIMPAN SET PINGGAN MANGKUK




Selamat tengahari.




mak wan ada satu perangai taw
Wan tak tahulah kalau perangai mak korang pon sama.
mak wan kalau ada kursus ke langkawi.
mesti beli set pinggan mangkuk.
setiap kali pergi,setiap kali beli.



memang kalau kat rumah wan,ada satu almari khas
untuk set pinggan mangkuk je.
wan agak-agak dalam berpuluh-puluh set dah kot.
mak aih,banyaknya.
nak buat apa la kan banyak-banyak.
itu tak termasuk pinggan mangkuk kalau ada kenduri kahwin atau kesyukuran
kalau pinggan biasa ni tak yah cerita la kan.memang bertimbun




sekadar gambar hiasan




yang wan pelik,tiap kali makan hari-hari.
bukan guna pon set pinggan mangkuk yang mak beli tuh,
dok jugak pakai pinggan biasa cap Arcoroc tuh.
pinggan yang color putih tuh.
sampaikan set pinggan mangkuk yang mak wan simpan tuh
berhabuk dalam almari.



wan ada tanya mak,bila nak guna set pinggan mangkuk tu semua.
mak cakap.bila tetamu datang time raya,kita pakailah.
amboi,nak show off le tuh..haha.
tapi yang wan perasan,bila raya dok pakai set pinggan mangkuk sama jugak.huhu.



sekadar gambar hiasan



wan ada jugak makan dalam mak
nak simpan buat harta khazanah negara ke set pinggan mangkuk tuh
for surelah wan kena marah.haha.
mak kata nak guna masa wan nak kahwin nanti,
untuk hantaran ke mak?
for sure pengantin pompuan suka mak.
10 dulang hantaran saja semua set pinggan mangkuk.huhu.




itulah hobi mak wan.
kumpul set pinggan mangkuk banyak-banyak.huhu
mak korang sama ke?

24 comments :

cik najihah said...

same je dengan mak aku..
buat tayangan semua..

qasehraihan said...

kakakaka...sama ngn mak akak..sama gak ngn akak..kikiki..

wan cne nk bagi colour kat bhg 'labels, ditulis oleh, time' kat ats mcm wan buat warna kuning tu???huhu
ajarkan

amira aihara said...

sme la mak kta...asyik bli pnggn mangkuk...siap ngn cawan2 jag semua ada...
2 yg asyik nk g langkwi 2...

waN Mohd Salim said...

hhahaaa mak kawe pon same jah

khairiyah said...

huhu same la habit mak kite wan. haha. layankn je. :D

whitecappuccino said...

ermm..kebanyakan pompuan macam tu la beli bnyk2 tayang dalam almari..tapi akak banyak tu takde la hnya beberapa set tapi guna untuk makan seharian, 2 minggu sekali tukar set..jadi semua guna. kalau tak anak2 tanya bila nak pakai pinggan baru tu pulak?

d_LA said...

mmg macam tu mak2 ni..hehe..grm kot tgk kecomelan2 pinggan mangkuk ni

mOon jOhari said...

...bukan mak...tapi mOon...satu kepuasan taw bila tengOk deretan pinggan mangkOk nih....

cucu umie said...

kwhkwh..kalo umie novel..haha setiap minggu grenty ad novel and tukang bace adlh ayie..hahaha

Isteri Encek Bard said...

hihihihihihi biasalah tu fempuan suker buat koleksi

JIJI YU said...

haha..mak aku bawak kuar mase ade tetamu je

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan akak,yang tuh kena edit dekat design la.

Rozuan Ismail said...

@amira aihara haha.borong kat langkawi jugak ke?

Rozuan Ismail said...

@mOon jOhari haha.terkena btg hidung sendiri.huhu

Rozuan Ismail said...

@cucu umiewah,satu family kaki novel ni

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU amboi,show off sgt.huhu

shandye. said...

my mom ada this one crazy ass mahal punye tea n dining set my my auntie hadiahkan masa they all pg vacation ke italy a couple of years back.

haram tak pernah guna pun that tea set.

my mom ckp syg.

pernah sekali je dikeluarkan utk diguna. itupun sbb tan sri dr. koh tsu koon datang. hahahaha...

Nour Akmal said...

huhu..sme lah mak kita jgk..

tp kdg2 asyik smpn je..guna nya takk..huhu

Rozuan Ismail said...

@shandye. wah,dari itali memang mantaplah.huhu.

orang besar tu dtg.bestnya.

m.dinie said...

mak sy laen ckit..die suke kumpul brang Tupperware..haha..XD

Rozuan Ismail said...

@m.dinie jimat kos.murah sikit beli tupperware

b a m b a m ' s said...

omak den suko pokok bungooo~ ngehehhe

YanaMIB said...

wohoo pelik hobi mak ko..tp mmg ada wei org hobi mcm ni..=)

nnt kenduri ko aku tau la sume pinggan mangkuk tu dari langkawi..lalala~ =P

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB HAHA.keh keh.x de maknanya.