PENGUMUMAN

1) KEPUTUSAN PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB TELAH DIUMUMKAN PADA 24 FEBRUARI 2014. TAHNIAH PADA PEMENANG!!


2) NANTIKAN PRODUK TERBARU DI BLOG PCB YANG BAKAL MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA!!

Monday, December 26, 2011

PERHATIAN KEPADA PENGGUNA SHOUTMIX | SILA TUKAR SHOUTBOX ANDA SEBELUM 1 JANUARI 2012



Selamat pagi dan selamat bercuti.




Dalam setiap blog, mesti tak lengkap jika tiada Shoutbox kan? Shoutbox atau lebih dikenali sebagai ruang untuk pelawat meninggalkan jejak dan mempromosikan barangan dan blog diorang.




Kalau sebut pasal ShoutMix mesti ramai blogger sudah terbiasa dengar bukan. ShoutMix ni merupakan salah satu company yang handle Shoutbox.Sama macam PCB, PCB juga gunakan ShoutMix sebagai medium untuk berkomunikasi dengan pelawat yang datang ke blog PCB.




tak tahu anda pakai ShoutMix ke x untuk blog anda? PCB kasi contoh ShoutMix blog PCB.






ini adalah contoh ShoutMix. korang perasan tak yang PCB highlight tuh. Itu adalah important notice from Admin ShoutMix.and bila PCB klik, ini hasilnya













FREE SERVICE HAS TO STOP. itulah ayat-ayat daripada ADMIN ShoutMix. Jadi,pada sesiapa yang menggunakan ShoutMix, silalah bertukar kepada ShoutBox yang lain yang free. melainkan duit Nuffnang kau dah banyak untuk kau bayar tiap-tiap bulan ShoutMix ko. 




rating terbaru untuk ShoutMix bermula 1Januari 2012




ShoutMix biasa - $0.99/ month
ShoutMix old version (Premium Package) - $1.67/month




setakat ini penggunan dengan free akaun boleh lagi menggunakan khidmat ini sehingga 1 Januari 2012 dan akan diberhentikan.sumber di sini




sebagai alternatifnya, PCB gunakan CBOX.kau pergi gugel search je CBOX k.









notakakipakcekbiola : "gembiranya" pakai shoutbox baru ye kawan2..happy sangat.



16 comments :

harith said...

'the good news is that Shoutmix' haha ayat mcm koho rama ore nk beli :D ,lawak la sape yg buat ni

hawiz said...

sib baik hawiz gune cbox..tq for sharing!

Faiz Tapit said...

dem dem. ni yg mlas ni

::blog anak jawer:: said...

a`ah la... bru perasan ade nitice tu kan shoutmix...malas nye nak tukar...huhhu

Puteri Iqa Izyan said...

arghhhh,, buruk siku la shoutmix ni. dah bagi free nak tarik balik pulak free tu.

malas tukar shoutbox ni. haihhhhh

saya_arief said...

bertukarr.
:D

Nafisah Ruslan said...

baru je tukar.. hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

kita pon dah tukar

Sunah Sakura said...

wahhh~ da kene bayar da???

Ejen 010 said...

sama la kite...dah beralih arah kpd Cbox... =)

Apik Pehe said...

hhaha..wan ni..suka sangat dia pakai yang baru..haha

agm said...

selain cbox, free-shoutbox pon ok jugek

azalia hjsalleh said...

dh x ada. hoho

Joe_Hans said...

aku memang guner cbox jer dari dulu.. lame giler...hahahha...


btw, canti header baru..

KizZ said...

Ewah ewah dah ada header baru rupenyer...

najwa's said...

cbox tak bape best la :( tp, tetap kena tukar gak drpd nak bayar. tak koser tau.