Tuesday, April 17, 2012

GAMBAR PROTON PREVE | MODEL BARU PROTON 2012



Hari ini, 17 April 2012, Perdana Menteri kita merasmikan sebuah model baru Proton bagi tahun 2012 iaitu Proton Preve. Dengan 94 peratus komponen dikeluarkan oleh pengedar tempatan, Proton Preve menjadi model proton pertama bertaraf 5 bintang menerusi Program Penilaian Kereta Malaysia (MyVAP).



Nama Preve diambil daripada perkataan Bahasa Inggeris iaitu, "Proof" yang membawa mesej bahawa kereta itu adalah bukti kepada visi dan komitmen Proton untuk membawa jenama kereta itu ke peringkat global.


sumber : Metro Online



gambar Kereta Proton Preve, sumber: Facebook Proton Preve







harga dan spesifikasi Proton Preve.


sila klik untuk saiz yang besar =)


sumber :


Bagi PCB, harganya agak mampu untuk dimiliki dan body kereta dia nampak elegan =). Tahniah buat Proton.


12 comments :

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hebat proton !!!!

NAL said...

sangat2 mewah..

saya_arief said...

smart jgak.
:)

azalia hjsalleh said...

x minat sgt dgn figure dia..
kita pun x de kereta idaman lg hoho

Ezad Skytech said...

serius..smart kan design Proton Preve ni..:D

Ezad Skytech said...

serius..smart kan design Proton Preve ni..:D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

design lebih kurang honda kan? hope tak mengeceawakan mcm inspira

amier_fekhry said...

cantiklh design proton ni... elegen giler...

mr.dinie said...

waa..style gak kan..

AnA_dew said...

Lampu die smart ler!
cantik2~sesuai gk for ladies shape die..hehe...

J.Syazwana said...

cantik tapi apekan daya aku ni mane reti bawak kereta besar2. hehehe

Sunah Sakura said...

gulp..takdak duit la nak beli yang macam ni..huhuhu