PENGUMUMAN

1) KEPUTUSAN PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB TELAH DIUMUMKAN PADA 24 FEBRUARI 2014. TAHNIAH PADA PEMENANG!!


2) NANTIKAN PRODUK TERBARU DI BLOG PCB YANG BAKAL MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA!!

Tuesday, May 8, 2012

DURIAN RUNTUH RM 15,000 UNTUK SETIAP KELUARGA PENEROKA FELDA | NAJIB TUN RAZAK



Alhamdulillah dan bersyukur kepada Allah SWT yang tidak terkata.


Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak mengumumkan hadiah runtuh sebanyak RM 1.689 billion kepada peneroka FELDA berikutan dengan penyenaraian FELDA Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Saham Malaysia pada bulan depan.


Perdana Menteri berkata, fasa pertama membabitkan RM 5,000 kepada peneroka FELDA  diikuti fasa kedua kepada isteri peneroka dan fasa ketiga kepada generasi kedua.Beliau mengumumkan berita gembira itu di hadapan lebih 30,000 peneroka FELDA di padang FELDA Jengka 8, Pahang.


sumber: Berita Harian.


Anda juga boleh merujuk kepada entri ini dan entri ini .



penduduk FELDA Jengka 8 meletakkan banner sebagai tanda terima kasih
kepada Perdana Menteri Malaysia di atas pemberian durian runtuh..


Perdana Menteri dan isteri menyerahkan cek bernilai RM1.69 billion
kepada wakil peneroka FELDA


Tahniah buat PM yang meneruskan legasi bapanya dalam meneruskan perjuangan FELDA!! Semoga peneroka FELDA akan terus bersyukur dengan rezeki dan nikmat yang diberikan.


p/s jom bersenam =)


19 comments :

IQBAL ZARIN said...

i berbangga sekejap. bolela beli hpon baru nti. hehehhehehe

nur amalina athman said...

alhamdulillah..:D

Ezad Skytech said...

alhamdulillah..rezeki mereka..:D

shera haifa said...

alhamdullilah.. untung mereka

KiD said...

Tuuu dia... durian runtuh!

KiD said...

@IQBAL ZARIN waaaahhh.. boleh angkat samsung S III

KiD said...

@Ezad Skytech syukurlah.. jangan lupa berzakat.. :)

Azuan said...

rezki tu...

Denaihati said...

rezeki jangan ditolak. rezeki peneroka dan jenerasi kedua.

kiz said...

tahniah..

azalia hjsalleh said...

UNTUNG JD DEPA..

anon1212 said...

memang la.. PRU nak dekat,mesti la buat mcm ni, kalau lambat lagi, jgn harap la..

Cik FaRiZaM said...

wahhhhh.....boleh la guna duit tu ke arah kebaikan. :)

Myvitrd said...

Tahniah n mampu tengok je..

Anonymous said...

anon1212, dengki je bunyinya. jgn dengki dgn rezeki peneroka. kalau pihak lawan nak beri rm20k pula kami anak2 peneroka alu-alukan. silalah! dah dekat nak pilihanraya ni. tak pun masa lepas pilihanraya pun boleh beri juga kalau tak nak dikatakan beri dekat2 pru. amacam?

anon1313

Sharidawati Shahrudin said...

banyak tu jumlah wang yg di belanjakan oleh kerajaan tapi effort yg sangat bermakna :)

NAL said...

Tahniah buat mereka :)

eyjalukman said...

thniah utk peneroka felda :)

deno said...

alhamdulillah dan tahniah buat semua peneroka di malaysia... sesungguhnya peneroka-peneroka inilah yang juga byk berbakti peda negara!! tahniah! :)