Friday, May 4, 2012

GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN AWAL ASHAARI DAN SCHA AL YAHYA



Sebentar tadi berlangsung majlis perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Akad nikah pasangan pengantin ini telah diadakan di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya tepat jam 9.20 malam tadi. Pasangan pengantin tersebut diijabkabulkan sendiri oleh bapa kepada Scha Al Yahya iaitu Syed Mahadzir Al Yahya. Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, Scha Al Yahya sah menjadi isteri kepada Awal Ashaari.



Mas Kahwin bagi pasangan pengantin ini ialah RM 2,050 manakala wang hantaran pula dirahsiakan kepada pengetahuan umum. Pihak pengantin perempuan memberikan 9 dulang hantaran kepada pihak lelaki. Manakala, pihak lelaki membalas 7 dulang hantaran kepada pihak wanita. Kedua-dua pasangan pengantin nampak cantik dengan sepersalinan serba putih.



Di bawah ini ialah antara gambar sekitar majlis perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya.




Sumber: RotiKaya .












Majlis resepsi perkahwinan mereka nanti pula dijangkakan akan diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC) pada 6 Mei nanti. PCB doakan agar Awal Ashaari dan Scha Al Yahya akan sentiasa bahagia dalam melayari kehidupan rumahtangga. Amin.




gambar lain boleh rujuk di BeautifulNara .


notakakiPCB: ramai artis kahwin tahun ni ye.

1) Jika anda gila Twisties yang sedap tuh, jangan lupa LIKE sini .


2) Anda berpeluang ke London dengan Samsung. Hanya perlukan kamera.



16 comments :

Iffah Afeefah said...

erm untunglaaaa da kwen

aCu said...

cantiknye schaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. cika tak dpt tgk kat tv td. mak dah conquer tv. hahaha

SAYA BUKAN SAMDOL said...

wah cepatnya upload hehe tahniah kat depa

amier_fekhry said...

tahniah kpd awal n scha... semoga bhgia hingga ke syurga... bila lh time PCB lak?

Cik FaRiZaM said...

sy pon artis....huhu~

whitecappuccino said...

cantiknya mereka..semoga berkekalan hendaknya pasangan ini.

Muhammad Khairul Fahmi said...

tahniah..tahniah...tahniah...untunglah awal dpt isteri cantik... :)

-gedek! said...

lawanya pompuan tu!

Faizul Osman said...

sweetnya... semoga kekal hingga ke akhir hayat...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/05/andainya-rasulullah-masih-ada-ingin.html

Ezad Skytech said...

semoga kekal selamanya mereka berdua tu...:D

Ryu on ahsfantasy24.com said...

Alhamdulillah..
tahniah, semoga bahagia :)

Muhammad Yunus said...

All the best peserta NTB 2....

http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/05/program-integrasi-nasional-pertukaran.html

Puteri Iqa Izyan said...

tak dapat tgk semalam. ishh.

NAL said...

alhamdulillah, selesai juga majlis akad nikah diaorg. NAL ucapkan semoga mereka bahagia dalam mengharungi liku-liku hidup. Tak sabar nak tunggu baby diaorg. mesti cumel

Awie Omar said...

selamat pengatin baru buat mereka

Sharidawati Shahrudin said...

tema putih yg sweet...

kak sha dulu tema peach utk nikah tapi tema putih utk majlis kenduri di mlk..

eh eh ter flashback lah pulak kan? hahaha