PENGUMUMAN

1) KEPUTUSAN PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB TELAH DIUMUMKAN PADA 24 FEBRUARI 2014. TAHNIAH PADA PEMENANG!!


2) NANTIKAN PRODUK TERBARU DI BLOG PCB YANG BAKAL MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA!!

Wednesday, May 2, 2012

WORDLESS WEDNESDAY | GAMBAR MENARIK PERHIMPUNAN BERSIH 3.0



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


patotnye wordless wednesday tak leh letak perkataan. tapi, lantaklah, blog wa, wa punya suka. hikhik. gurau aje. susahlah entri tanpa perkataan ni. letak gambar saja nanti orang salah faham. ye dak??


kat sini, PCB nak share some interseting pictures masa perhimpunan Bersih 3.0 baru-baru ini. anda boleh nilai sendiri gambar kat bawah ni ye.




 kenapa pergunakan anak-anak?? memang patut diajar dari kecil,tapi bukan ini caranya.



 eh, Aishah pon ada.. 


tak sangka rakyat Malaysia pon ada nak pecahkan kete macam ni..


PCB tak katakan salah pada perhimpunan Bersih 3.0. itu hak masing-masing untuk berdemonstrasi menegakkan keadilan. Tapi masalahnya, ada dalam kalangan peserta perhimpunan yang dah langgar syarat-syarat yang diberi. sampai ada yang meninggal, pecahkan kereta la, bakar tu la.. nak sangat ke Malaysia ni huru hara?


Hargailah keamanan yang kita ada. Memang mudah untuk merdeka, tetapi amat sukar untuk pertahankan kemerdekaan yang kita ada. Berdemolah dengan benar-benar aman.


p/s esok ada presentation hasil tesis. Doakan PCB buat yang terbaik.


9 comments :

NAL said...

NAL sendiri tak pasti siapa yg bersalah..lagipun nak menunding jari ke arah orang lain adalah sesuatu yg berisiko..masing-masing punya agenda sendiri..

Nurul Alyaa said...

betul tuu. eh, aisyah pun join? terbaikkk~

amier_fekhry said...

baik bersih umah lagi best..... x pun masjid ker. btul x?

deno said...

agaknya diaorang nie nak jadi mcm negara2 yang huru hara tu kot... mereka dah bosan hidup aman, tak suka rasa bahagia... sbb tu diaorang suka buat mcm tu... mcm mana la pemikiran puak2 nie, biasa la kan... lahir2 negara dah merdeka.. buta sejarah.. takde pengetahuan, mmg mcm tu lah jadinya..

islam tak sukakan kegansan tetapi org islam tu sendiri buat keganasan tu...

[PCL] said...

woh dasat ...!

PCB..gud luck 4 yr presentation.

Ezad Skytech said...

kalau bersihkan kawasan rumah ke...lagi baik...ni nak berdemonstrasi mcm tu..dpt apa..huhu~

Sunah Sakura said...

kadang2...'bukan' peserta Bersih yang buat huru-hara...

wallahua'lam... :)

Eera Shera said...

yg berada kt situ yg tau ape yg jd.. smoga Allah jaga negara kita ;)

Awie Omar said...

terkejut jap bila nampak ada Aishah