Wednesday, January 9, 2013

PCB JOIN GEMS



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Mak oi. lamanya i x hapdet belog i. agak-agak dah berapa kilo habuk sawang dalam belog i ni.haha. Sori uols sebab lama tak hapdet. Almaklumlah sejak join kursus ni, busy je memanjang.




LOGO GEMS



Mungkin ramai yang belom tahu lagi PCB sekarang ni join GEMS. Apa ke bendo GEMS tuh? GEMS tuh nama panjang dia Graduate Employability Management Scheme. Pergh!! tersembur air liur i taw nak menyebotnya.hikhik. Program ini memang khas untuk lepasan universiti dalam mengasah employability skill dalam meningkatkan peluang untuk mendapat kerja lepas ni.




PCB join GEMS ni dekat Merang Suria Resort dekat Terengganu. Seronok uols join GEMS ni. Semua fully sponsored by Government. Makan free 5 kali sehari. makanan superb sedap. Confirm badan i dengan belon dah tak dapat beza nanti =D. Lepas tuh bilik dia plak ada aircond + Astro plak. Pergh!! Sape tak nak kan dok tempat macam ni secara free =D




Program dia bagi PCB sangat bagus sebab banyak benda PCB belajar. Cara berkomunikasi, cara meningkatkan keyakinan diri dan yang paling penting kat sini semua orang kena cakap English. Bolehlah PCB asah English PCB yang dah lama berkarat ni.huhu.




InsyaAllah PCB akan hapdet gambar untuk korang semua dari semasa ke semasa. Almaklumlah banyak projek kat sini kena buat.hehe.




p/s First time jadi Project Manager untuk English Fair. Pergh, challenge myself!!

16 comments :

cucu umie said...

jgn jadi belon sgt.. hehe

hawiz said...

haha...u olssd sgt..hik2

najiah shaharain said...

ooh..goodluck.sy pun pernah join gems nie 2009..ms tu sy dpt kat havard sg petani.

hafiz hafizol said...

Terbaik ah.. Camna nak join nie yer ?

Rapunzeel Cikilolo said...

depa bayar gaji tak?

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa menarik ni. leeza tak pandai tutur bi sgt. ke laut ... ada program ni lagi?

whitecappuccino said...

resort ni mmng cantik..penah duk situ...bestla join prgrm gini free lagi.

Pearl Kaz said...

saya pun dulu join gems ni tahun 2009 (sama mcm najiah).. batch pertama, buat kat darul puteri cheras.. tp tmpt kitorg mcm asrama biasa je.. takde pun aircond, maupun astro.. huhu..

p/s: kebtulan plak hari ni pegi keje pakai jersey gems.. hahaha

boni kacak said...

pergh..kena cakap english... mak aih... kalau aku , aku dah lari dah..hahaha

Mak Lagenda said...

berkilo abuk?? Blog mak laaaaaagi la bergantang2 habuknya kot. Hahaha..

Warna Warni Kehidupan said...

wah hebat.. moga berjaya

hanie bonie said...

amboi! blog i lg lama x hapdet. setahun okey! haha. jgn kata sawang.. dah berusang bagai dah!!! btw.. i tukar my link.. balangdiaries.blogspot.com sj gatal2 akal nak tukar. hehe.

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Good luck !! :)

KorN said...

okei.. part menarik makan 5x sehari, tidur, ade ekon ade estro.. hahaha... wajib eh mention? best kot g kem free lak tuh

Syaifuddin Alias said...

agak handal yaa..chaiyok3 :)

Sharidawati Shahrudin said...

macam adik k sha juga lahhhh