Saturday, November 30, 2013

PERADUAN ULANGTAHUN KE 4 BLOG PCB

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Alhamdulillah sudah genap 4 tahun PCB bergelar sebagai seorang blogger. Jadi, sempena meraikan 4th year anniversary blog PCB, PCB dengan berbesar hati menganjurkan satu contest yang dinamakan  "PERADUAN ULANG TAHUN KE 4 BLOG PCB".




CARA -CARA UNTUK MENYERTAI:

1) Buat satu entri dengan tajuk " PERADUAN ULANG TAHUN KE 4 BLOG PCB".

2) Masukkan 'header' blog PCB di dalam entri tersebut dan 'link' kan ke entri ini.



3) Buat SATU ayat yang paling kreatif dan di dalam ayat tersebut WAJIB ada 5 perkataan:

  • Blog
  • Kilat
  • Baju
  • Kereta
  • Payung
4) Perkataan tersebut tidak perlu ikut urutan di atas. Sebagai contohnya, anda boleh menggunakan perkataan KERETA dahulu dan baru menggunakan 4 perkataan yang lain.

5) Ayat yang dihasilkan mestilah TIADA unsur lucah, jenayah atau mengganggu sensitiviti perkauman. Sekiranya dapat dikesan, entri anda akan ditolak.


5) Pilih SATU entri blog PCB yang anda rasakan menarik dan berikan sebabnya secara ringkas.

Saya meminati Entri blog PCB iaitu ............................. bertarikh ............. kerana...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


6) Anda digalakkan untuk follow blog PCB dan mengikuti PCB di laman sosial seperti FACEBOOK PAGE, TWITTER dan INSTAGRAM.

7) Selepas menyiapkan entri anda, sila tinggalkan link entri anda di ruangan komen entri ini.

8) Sekiranya anda tidak mengikuti peraturan peraduan yang ditetapkan, PCB mempunyai hak untuk menolak entri anda.

9) Keputusan adalah MUKTAMAD dan sebarang rayuan TIDAK akan dilayan.



Contoh ayat (sekadar panduan, tidak boleh ditiru).

Pagi tadi saya nampak BAJU melayu warna kuning dan PAYUNG corak bunga-bunga terjatuh di atas KERETA Vios lalu menyebabkan kemalangan dan saya terus update BLOG 
dengan sepantas KILAT bagi menceritakan kejadian tersebut.



Peraduan ini akan tamat pada 30/11/2013 jam 12 tengah hari.



Hadiah yang ditawarkan


Pertama - Wang Tunai RM100* + blog review
Kedua - Wang Tunai RM70* + blog review
Ketiga - Wang Tunai RM50* + blog review
3 Saguhati - blog review


*Nilai wang tunai berubah dan bertambah sekiranya ada sponsor. Pada yang berminat untuk sponsor (wang tunai sahaja), boleh e-mail PCB di rozuanismail@gmail.com


Senarai blogger yang join.


















p/s
 Kalau boleh share dengan kawan-kawan blogger untuk peraduan ini. Jom join ramai-ramai.


35 comments :

kiwi said...

makin maju :))

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Boleh cuba ramai-ramai ini. Pasti meriahkan :-)

Anonymous said...

Bagus ini, nak cuba join juga nanti PCB.

OhPanduan said...

Bagus ini, nak cuba join juga nanti PCB.

Muhammad Syazwan Norhalik said...

den macam nak jadi sponser, tapi bajet lari la bulan ni bro.

rokot nuluhon said...

Nak cuba. I follow 1st & send my answers later on. ;)

amirnawawi said...

macam menarik nih, kena join nih

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow....... good luck semua.

BUNDA a.k.a KN said...

semoga mendapat sambutan...

uncle gedek said...

4 tahon!?

otai!

Hazmin Hamudin said...

4 Tahun bertahan kira hebat dah ni.

Encik Afendi said...

http://www.menulismenconteng.my/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html


tak tahu la di terima atau tidak...mencuba dan support blogger...

Hans Mohd said...

http://hans-mohd.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Saya turut serta untuk menjayakan peraduan ni.

Terima kasih =)

mawar berduri said...

join:
http://www.mawarberduri4147.my/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Nadratul Syazwana said...

http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulangtahun-ke-4-blog-pcb.html

Miss Anonymous said...

Saya join : http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Risha Melon said...

done :)
http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

rokot nuluhon said...

http://walkstatic.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

join :)

Mrs. Wordy said...

http://paigecaiden.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

MG schmidt said...

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Engku Muzahadin said...

Menarik segmen ni. Dah follow tuan tanah dan dah join peraduan ni. Salam kenal ... :)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Farra Atiqah said...

mcm best je,mcm nak join aje.
http://farra-izzaty.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pak-cek.html

Cahaya Hidayah said...

Bismillah~
Salam alaik ! Dah join !
Allah yutfah alaik ^^

http://brightnessofcahayahidayah.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

zifa said...

http://www.alamhati.com/blog/2013/peraduan-ulangtahun-ke-4-blog-pcb/

AzeemaAbdullah said...

sorry tadi ada error, tak tau dah hantar ke belum. so saya hantar sekali lagi.

http://havealolipop.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulangtahun-ke-4-blog-pcb.html

LyllΛzhar II said...

bismillah, joined! :)

http://liamsjuliet.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

AINA ZAIRULNIZAM said...

Bismillahirahmanihaim :D

http://sirambotmaggi.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Cahaya Hidayah said...

Salam Alaik. Blogwalking. Maaf semua especially Pak cak biola, haritu tersalah buat banyak ayat. Tersalah baca, ia cuma satu ayat.
Update lain,harap singgah :)''

http://brightnessofcahayahidayah.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

zifa said...

salam

hihi...baru perasan SATU ayat..

dah update..tq :)

Sarah said...

im joined to ! http://sarrarohani.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke4-blog-pcb.html

Suana Zhar said...

join... http://suanazhar.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Kenit Cinonet said...

kenit join (^_^)

http://rusukiri.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Yumida Huda said...

http://umikasum.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulang-tahun-ke-4-blog-pcb.html

Suana Zhar said...

siapa pemenang?

Rina said...

Sangat menarik, semoga2 banyak yang menyertai
sukses selalu ya buat anda dan juga blog :)